Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаВажка зима: названо регіони, які можуть залишитися повністю без опалення

Важка зима: названо регіони, які можуть залишитися повністю без опалення

Этот материал также доступен на русском языке
Через активні бойові дії та окупацію влада України закликає мешканців «найскладніших» регіонів евакуюватися. Інакше вони просто не зможуть перезимувати.

Раніше Ірина Верещук заявила, що складна ситуація у Херсонській та Запорізькій областях. Зокрема, в Енергодарі, Бердянську та Мелітополі, пише 24tv. Наприклад, у тимчасово окупованому Мелітополі вже більше місяця немає газу.

“Перспективи появи газу немає. Його використовують для забезпечення 95% опалення. У Бердянську він зник 3 місяці тому, проте його подачу досі не відновили. Слова окупантів щодо будівництва газопроводу з Бердянська є фейком», – сказав мер міста Іван Федоров.

Також у зоні ризику і інші регіони, зокрема Миколаївська, Донецька, Луганська та Харківська області.

Загалом, найбільше проблем із опаленням буде на Сході та Півдні, тому саме людям із цих регіонів необхідно виїхати до початку заморозків.

Також окрім зниження температури у приміщеннях, українці мають бути психологічно готові до надзвичайних ситуацій, зокрема, до знищення критичної інфраструктури, яка відповідає за вироблення та розповсюдження тепла. Тобто потрібно подумати, як бути максимально готовими до раптового відключення опалення. За даними Міністерства інфраструктури, зараз уражено 327 об’єктів критичної інфраструктури у сфері теплопостачання:

  • йдеться про 316 котелень (304 пошкоджені та 12 зруйновані),
  • 10 ТЕЦ (6 пошкоджено та 4 зруйновано),
  • та 1 ТЕС.

156 котелень, розташованих на безпечніших територіях, вже відновили. Для ремонту інших заготовили всі необхідні матеріали.

Але міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов зазначив, що є ключові об’єкти, стан ушкоджень яких не дозволяє здійснювати теплопостачання. Зокрема, це Кременчуцька, Чернігівська та Охтирська ТЕЦ.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як  заощадити на комуналці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні