Новини

Смачні заготовки на зиму: мариновані груші

Інгредієнти:

груші – 1 кг,

вода – 1 л,

лимонна кислота – 2 г,

цукор – 5 столових ложок,

оцет – 5 столових ложок,

кориця, гвоздика, імбир – за смаком.

Приготування:

  1. Груші помити, видалити плодоніжки, за бажанням розрізати на частини.
  2. Залити в сотейник воду, додати лимонну кислоту і бланшувати груші в окропі протягом 3-5 хвилин.
  3. Остудити плоди в холодній воді та помістити в стерилізовані та сухі банки.
  4. Приготувати гарячий маринад – до киплячої води додати цукор, оцет і спеції.
  5. Залити гарячим маринадом груші.
  6. Стерилізувати банки близько 15 хвилин.
  7. Закатати та перевернути банки до охолодження, зберігати в прохолодному місці.
  8. Груші в такому вигляді можна додавати до салатів, м’ясних страв, рагу, подавати разом із соліннями.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати солянку з грибами.

Новое на сайте

  • Новини

​Магнітні бурі на четвер, 16 травня

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

15/05/2024 21:38
  • Статті

Чому треба обов’язково лікувати варикоз – роз’яснює лікар

Якщо ви, що вени почали розширюватися, ноги набрякають, стають надвечір важкими і гудять - одразу…

15/05/2024 20:33
  • Статті

Салон краси: як відновити волосся

Наше волосся щодня відчуває на собі стрес: холод, спеку, хімічну дію, наше внутрішнє роздратування. Вони…

15/05/2024 19:59
  • Статті

Як заспокоїти сильний свербіж на шкірі в домашніх умовах

Перш ніж розпочинати лікування, потрібно з'ясувати причину появи свербежу шкіри.

15/05/2024 19:25
  • Статті

Смачні легенди: чому салат «Цезар» так називається

Салати прийшли на міжнародну кухню зі Стародавнього Риму. Тут салатом називали одну-єдину страву із зелені.

15/05/2024 18:59
  • Статті

Про занедбані могили та перепоховання родичів: як вирішувати складні та делікатні питання

Відшуміла гіркою радістю Радониця, діти відвідали на цвинтарях батьків та близьких, згадали. А що робити,…

15/05/2024 17:44