Після того, як горіхи будуть звільнені від шкірки, їх слід насипати у велику миску з водою і ретельно перемішати. Зливши після закінчення 10-15 хвилин брудну воду, вливають свіжу і повторюють ще до двох разів процедуру миття. Висипавши після цього горіхи в кошик, промивають кількома відрами чистої води.
Потім їх слід розсипати на рогожки (груба господарська тканина) і сушити на сонці або вітрі, не забуваючи щодня кілька разів перевертати їх руками. Не допускайте, щоб горіхи намокали під дощем або від ранкової роси, тому що вони стають сірими і неапетитними на вигляд.
При такій підготовці горіхи набувають гарного і чистого кольору, свіжого та приємного смаку та чудової міцності у лежанні. Сушити горіхи на печі або біля джерел тепла не рекомендується, тому що вони отримують некрасивий колір і робляться гіркими.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, де краще зберігати волоські горіхи.
Цієї ночі російські війська здійснили одну з наймасованіших атак безпілотниками по цивільному населенню та інфраструктурі…
Українців запрошують зареєструватись на нову гуманітарну допомогу. Як це зробити – читайте нижче.
18 жовтня в Україні відзначається Міжнародний день жіночого щастя, Всесвітній день гітари, Міжнародний день краватки,…
Рецептів приготування сала є велика кількість, але якщо ви хочете, щоб сало з прошарками м'яса…
Здоровий спосіб життя допомагає уповільнити старіння. Тож після 50 років варто уникати надмірних фізичних навантажень,…
Осінній посів - не тільки знижує кількість культур для весняного посіву, тим самим заощаджує час…