Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 9 вересня – Міжнародний день краси

Цей день в історії: 9 вересня – Міжнародний день краси

Этот материал также доступен на русском языке
9 вересня у світі відзначається Всесвітній день краси, Міжнародний день алкогольного синдрому плода та Міжнародний день судоку.

Міжнародний день краси

Це свято відзначається з ініціативи Міжнародного комітету естетики та косметології CIDESCO (Comite International D’Esthetique Et De Cosmetologie), яка є на сьогодні найпрестижнішою організацією у світі у своїй галузі.

CIDESCO заснована в 1946 році в Цюріху (Швейцарія), зараз представлена ​​в 33-х країнах світу. У світі налічується понад 200 шкіл, які працюють під егідою CIDESCO та за розробленими цією організацією міжнародними стандартами.

Щорічно CIDESCO організовує та проводить міжнародні конгреси та виставки з метою обговорити поточний стан справ в індустрії краси в країнах світу, ознайомитись із новітніми розробками (обладнанням, технологіями, косметичними засобами).

Міжнародний день судоку

9 вересня проводиться Міжнародний день судоку. 9/9 – любителі судоку, безперечно, помітять символізм дати. Судоку – це головоломка з числами у вигляді латинського квадрата 9-го порядку. Мета гри в судоку – заповнити сітку 9х9 так, щоб кожен стовпець, рядок і підсітка 3х3 містили всі цифри від 1 до 9.

Що сталося в Україні та світі 9 вересня?

  • 1834 — вперше почалися заняття в Київському університеті на першому факультеті нового університету — філософському.
  • 1855 – під час Кримської війни після 349-денної облоги британо-французькі сили взяли Севастополь.
  • 1913 – київський військовий льотчик Петро Нестеров вперше у світі здійснив на літаку “мертву петлю” – одна з фігур вищого пілотажу (“петля Нестерова”).
  • 1920 – створено Київський авіаційний завод.
  • 1951 – Народно-визвольна армія Китаю увійшла до Лхасу. Остаточна ліквідація незалежності Тибету.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли відзначають День хмарочоса.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні