Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНа які послуги надається житлова субсидія – відповідь Мінсоцполітики

На які послуги надається житлова субсидія – відповідь Мінсоцполітики

Этот материал также доступен на русском языке
Допомога на оплату житлово-комунальних послуг можуть отримати сім'ї, у яких плата за ЖКУ більша за певний для них обов'язковий платеж. У Міністерстві соціальної політики України пояснили, на які послуги надається субсидія громадянам.

Так, Міністерство соцполітики вказало, що перелік житлово-комунальних послуг визначається статтею 5 Закону України “Про житлово-комунальні послуги”.

Згідно із законом, до переліку ЖКП включено житлові послуги, а саме управління багатоквартирним будинком, та комунальні послуги:

постачання та розподіл природного газу, постачання та розподіл електричної енергії, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізоване водопостачання, централізоване водовідведення, поводження з побутовими відходами.

У вигляді житлових субсидій держава відшкодовує витрати на оплату:

житлово-комунальних послуг;

абонентського обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються за індивідуальними договорами щодо надання комунальних послуг або за індивідуальними договорами з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем щодо надання комунальних послуг;

витрат на управління багатоквартирним будинком, у якому створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельний (житловий) кооператив та витрат на комунальні послуги у такому будинку;

для придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та зрідженого газу.

Українці можуть отримати житлову субсидію на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива один раз на рік і призначається така субсидія у тому випадку, якщо домогосподарство не отримує комунальну послугу з постачання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) та не використовує природний газ чи електричну енергію опалення.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як отримати житлову субсидію в зоні активних бойових дій.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні