П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнці самі відкладатимуть гроші на майбутню пенсію: нововведення почне працювати з 1...

Українці самі відкладатимуть гроші на майбутню пенсію: нововведення почне працювати з 1 січня 2023 року

Этот материал также доступен на русском языке
Верховна Рада зареєструвала проєкт закону про казначейський пенсійний план. Так, добровільна накопичувальна система дозволить громадянам робити додаткові індивідуальні пенсійні накопичення на старість через Казначейство.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на проєкт закону №7722.

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться, що ухвалення законопроєкту має на меті надати громадянам України вже з 1 січня 2023 року можливість формувати добровільні особисті пенсійні накопичення, за рахунок яких вони в майбутньому отримають додаткове, до їх пенсій із солідарної системи, джерело пенсійних виплат. певною мірою покращить їхнє забезпечення на старості.

Планується, що облік учасників казначейського пенсійного плану здійснюватиме Мінцифри. Управління активами здійснюватиметься Казначейством.

Взяти участь може виключно фізична особа, яка станом на дату укладання договору не досягла віку 65 років. Розмір накопичувального внеску визначається платником накопичувального внеску та є необмеженим. Накопичувальний внесок вноситься на індивідуальний пенсійний казначейський рахунок.

“Введення казначейського пенсійного плану поступово призводитиме до підвищення рівня соціального захисту людей пенсійного віку, залучення потужного внутрішнього довгострокового інвестиційного ресурсу, що сприятиме збільшенню інвестицій у національну економіку”, – йдеться в пояснювальній записці до проекту.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приватному підприємцю підтвердити стаж.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні