Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 4 вересня - День незнайомих доріг

Цей день в історії: 4 вересня – День незнайомих доріг

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні неділя 4 вересня 2022 року. 247-й день року за григоріанським календарем. До закінчення року залишається 118 днів.

Сьогодні відзначається Міжнародний день тхеквондо та День незнайомих доріг.

Міжнародний день тхеквондо

Міжнародний день тхеквондо відзначається щорічно 4 вересня з ініціативи Всесвітньої федерації тхеквондо (World Taekwondo, яка до червня 2017 року називалася World Taekwondo Federation). Вперше його святкували, звісно, ​​у Південній Кореї — на батьківщині цього бойового мистецтва.

Бойові мистецтва біля Кореї почали зароджуватися ще період трьох корейських держав, тобто понад 2 тисячі років тому. Однак саме тхеквондо – досить молоде бойове мистецтво: воно почало формуватися після 1945 року на базі традиційних корейських бойових мистецтв з елементами карате та китайських бойових мистецтв. «Візитна картка» тхеквондо — активне використання ніг у бою як для атаки, так і для захисту.

Всесвітня федерація тхеквондо офіційно започаткувала Міжнародний день тхеквондо в 2006 році на Генеральній асамблеї, що проходила в Хошиміні, В’єтнам.

Порівняно з партнерами з інших країн, Федерація тхеквондо України є досить молодим учасником Всесвітньої Федерації. Проте українці вже змогли заявити про себе як гідного суперника. Наші спортсмени успішно виступають на найбільших чемпіонатах і турнірах під егідою Всесвітньої Федерації тхеквондо та Європейського Союзу тхеквондо, і завдяки їхнім успіхам неодноразово піднімався прапор України.

Цей день в історії України та світу

У 1837 році американський винахідник Семюел Морзе показав засіб передачі сигналу – телеграф.

1842 року вперше за кілька століть було продовжено будівництво Кельнського собору.

1920 – Головний Отаман Армії УНР С. Петлюра затвердив “Інструкцію для військових агентів та для осіб, які їх перегороджують”, де вперше викладено концептуальні підходи до форм та методів діяльності військових аташе Української Народної Республіки.

1928 – затверджено новий український правопис (“скрипниківський”), який діяв до 1933.

1965 року відома бітлівська композиція Help! стала хітом номер один у США

1975 року на телебаченні відбулася прем’єра передачі «Що? Де? Коли?

1991 – над будівлею Верховної Ради в Києві вперше піднято жовто-блакитний прапор.

У 1998 році створено компанію Google, яка пізніше перетворилася на величезну корпорацію.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні