П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПенсії в Україні: як зарахувати до стажу період навчання у виші та...

Пенсії в Україні: як зарахувати до стажу період навчання у виші та скільки це буде коштувати

Этот материал также доступен на русском языке
При оформленні пенсії до страхового стажу відноситимуться роки навчання на денному відділенні у вузі за період до 1 січня 2004 року. Після 1 січня 2004 року період навчання у стаж не зараховується. Але його можна докупити.

Як це зробити – розповіли у Пенсійному кур’єрі.

Для зарахування періоду навчання до стажу можна сплатити єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЕСВ).

Для цього слід звернутися до органів податкової служби за місцем проживання та написати заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

При цьому сума ЄСВ, яку доведеться сплатити, становитиме 2860 грн за один місяць. Відповідно до статті 10 Закону України від 08.07.2010 № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», при одноразовій сплаті ЄСВ за періоди, в яких особа не підлягала загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню, її сума за кожен місяць такого періоду не може бути меншим від мінімального страхового внеску на дату укладання договору помноженого на коефіцієнт 2.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, хто і за яких умов може отримати пенсію наперед.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні