П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяОригінальна страва - баклажани в томатному соусі

Оригінальна страва – баклажани в томатному соусі

Этот материал также доступен на русском языке
Зараз – пора баклажанів. З цих овочів можна приготувати безліч смачних страв, серед яких баклажани в томатному соусі.

Інгредієнти:

баклажан – 4 середні шт.,

помідори – 5 шт.,

цибуля – 2 шт.,

часник – 3-5 зубчика,

петрушка, олія, сіль і перець – за смаком.

Приготування:

  1. Баклажани розрізати вздовж на четвертинки, потім упоперек на шматки товщиною 2–3 см.
  2. Дрібно нарізати помідори, цибулю, зелень та очищений часник.
  3. Змішати цибулю та баклажани в мисці, посолити, поперчити, полити маслом і перемішати.
  4. Викладіть овочі на застелений пергаментом лист і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин.
  5. Помідори з часником та зеленню перекласти в сотейник, посолити, довести до кипіння та варити на невеликому вогні 5 хвилин.
  6. Викласти підпечені овочі в сотейник із помідорами, додати сіль та перець, перемішати.
  7. Закрити кришкою та тушкувати 15-20 хвилин.
  8. Баклажани в томатному соусі подати з макаронами або картоплею.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні