Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВетерани отримають додаткове фінансування: кого це торкнеться

Ветерани отримають додаткове фінансування: кого це торкнеться

Этот материал также доступен на русском языке
У Кабінеті Міністрів внесли зміни до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для функціонування Українського ветеранського фонду.

Зміни розроблені для більш ефективної підтримки ветеранів та членів їхніх сімей, а також сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України під час воєнного стану за рахунок коштів Фонду.

«Прийняті зміни відкривають нові можливості для ветеранського підприємництва та ветеранських ініціатив, розвитку яких сприяє український ветеранський фонд, що діє за Мінветеранів», – зазначила виконавчий директор Фонду Наталія Калмикова.

За її словами, тепер мікрофінансування може бути надано не лише ветеранам із числа внутрішньо переміщених осіб, а й іншим. Також виникла можливість фінансувати конкурсні програми.

Зазначається, що Фонд зможе використати бюджетні кошти для підтримки не лише ветеранів з числа діючих військовослужбовців та членів їхніх сімей, які захищають країну в лавах Збройних Сил, а й тих, хто служить в інших військових формуваннях, у тому числі у добровільних територіальних громадах.

«Мінветеранів разом із Урядом, Офісом Президента, депутатами профільного парламентського комітету роблять усе можливе для належної соціальної підтримки українських ветеранів, сімей наших Захисників та Захисниць в умовах воєнного стану, їхньої успішної інтеграції в громаду та економіку. Дякуємо всім за підтримку та співпрацю! Переможемо!», – наголосила міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

У міністерстві нагадали, що вони розробили проект закону щодо підтримки ветеранського підприємництва та ветеранських ініціатив. Він уже пройшов комітетські слухання та рекомендований для ухвалення Верховною Радою.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про перерахунок пенсій ветеранам війни.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні