Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниПогода в Україні: чого нам чекати цієї осені

Погода в Україні: чого нам чекати цієї осені

Этот материал также доступен на русском языке
У зв'язку з військовими діями виникли проблеми з підготовкою до майбутнього опалювального сезону. Тому багато хто вже зараз задається питанням, як довго протримається тепло і коли чекати перших заморозків?

Свій прогноз на майбутню осінь дали не лише професійні та народні синоптики, а й астрологи.

ВЕРЕСЕНЬ: літня спека та дощі

У вересні жителі країни зможуть порадіти теплій та сонячній погоді. Співробітниця Інституту геофізики імені Суботіна НАН України Світлана Бойченко стверджує, що початок місяця буде майже літнім, але вже до його середини розпочнеться поступове зниження температури. А на кінець вересня небо затягнуть дощові хмари.

У перші дні осені на заході, півночі та в центрі України температура повітря становитиме від 14 до 18 градусів тепла. Спекотна погода збережеться лише на півдні країни – тут стовпчики термометрів у перші дні місяця піднімуться до 34 градусів вище за нуль, а потім деякий час протримаються на позначці плюс 28 градусів.

А ось згідно з прогнозом народного синоптика Леоніда Деркача, на нас очікує рання осінь. Вересень буде контрастним за температурою: перша половина тепла та суха, друга – прохолодна та дощова. Наприкінці місяця прийде відчутне похолодання. Опади очікуються 14-17, 20-22 та 29-30 вересня.

ЖОВТЕНЬ: бабине літо змінять холоди

За словами Світлани Бойченко, жовтень відрізнятиметься дощами та сильним вітром. Однак є і хороша новина: перша половина жовтня буде теплою – температура не опуститься нижче за плюс 18 градусів. У другій половині місяця стане прохолоднішим – стовпчик термометра показуватиме температуру не вище 7-10 градусів тепла, залежно від регіону.

Щодо прогнозу народних синоптиків, то він не надто відрізняється від того, що представили метеорологи. У першій половині місяця очікується бабине літо, яке триватиме приблизно з 4 по 14 жовтня. У цей час погода буде сонячною, теплою та без опадів, але потім прийдуть справжні холоди. Холодні дні очікуються 1-2, 15-20, 23-25 ​​та 26-30 жовтня. Дощі можливі у перших та останніх числах місяця, причому наприкінці жовтня можливий дощ зі снігом.

ЛИСТОПАД: мокрий сніг та перші морози

Листопад повністю виправдає свою славу найхолоднішого та мокрого місяця осені. У середині місяця можливий мокрий сніг, проте, за словами Світлани Бойченки, у більшості областей країни морозів не буде. Тільки наприкінці листопада стовпчики термометра опустяться нижче за нуль.

Народні синоптики прогнозують листопад холодним та дощовим, а в деякі дні – навіть сніговим та морозним. Перші морози вдарять після 20 числа. Холоди різної інтенсивності у листопаді очікуються протягом усього місяця, особливо наприкінці, а от порівняно теплі дні будуть лише 13 та 14 листопада. Опадів слід очікувати 3-7, 13-14, 24-25 листопада.

Прогноз астрологів на осінь

Свій прогноз на наступну осінь дали й астрологи. Вони вважають, що осінь буде пізня, з відносно високою температурою і невеликою кількістю опадів. Не докучатимуть мешканцям країни і сильні вітри. Астрологи вважають, що ця осінь буде однією з найтепліших за останні кілька років, а отже, запізниться і зима, яка також, за їхніми розрахунками, не буде холодною.

Ірина Валентинова

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні