Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНазвано категорію пенсіонерів, які мають отримувати не менше 4256 гривень

Названо категорію пенсіонерів, які мають отримувати не менше 4256 гривень

Этот материал также доступен на русском языке
Загальний розмір пенсії учасників бойових дій не повинен бути меншим за 4256, 70 гривень. Також УБД мають право раніше вийти на пенсію. А військові пенсіонери, які повернулися до армії під час мобілізації, продовжують отримувати пенсійні виплати.

Про це пише social.com.ua.

Статус УБД дає право виходу на пенсію:

  • чоловікам (і кадровим військовим, і ні) – у 55 років,
  • жінкам – у 50 років.

При цьому чоловікам необхідно мати не менше ніж 25 років страхового стажу, жінкам – не менше ніж 20 років. І тут вислуга років військовослужбовців дорівнює страховому стажу. У той же час кадрові військові мають можливість вийти на пенсію навіть раніше за умови необхідної вислуги років.

Щодо надбавок, то учасникам бойових дій до пенсії встановлюється доплата у розмірі 25% прожиткового мінімуму. Станом на 1 липня така надбавка становить 506,75 грн.

Є ще цільова грошова допомога у розмірі 40 грн. Вона з 2004 року передбачена Законом «Про покращення матеріального стану учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни».

Водночас загальний розмір пенсії УБД не може бути меншим за 210% прожиткового мінімуму. Тобто зараз така пенсія не може бути меншою за 4256,70 грн. Ця норма діє на підставі постанови Кабінету Міністрів від 26 червня 2019 року №543. Доплати за статус УБД встановлюються до будь-якого виду пенсії, адже такий статус можуть мати і військові, і громадянські пенсіонери.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, хто зможе одержати пенсії за кордоном.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні