Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Мінсоцполітики хочуть змінити механізм виплати субсидій

У Мінсоцполітики хочуть змінити механізм виплати субсидій

Этот материал также доступен на русском языке
Україна повним ходом готується до опалювального сезону, зокрема – до нарахування та видачі коштів субсидіантам. Цього року у зв'язку з воєнними діями в уряді розглядають різні механізми виплати субсидій, зокрема через Пенсійний фонд.

Про це заявила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович під час телемарафону.

«Зараз ми опрацьовуємо механізми їхньої централізованої виплати, у тому числі через Пенсійний фонд, для того, щоб кожна людина, яка з тих чи інших причин – наприклад, нероботи управлінь соціального захисту, змогла подати заявку і щоб ми змогли розрахувати їй субсидію, щоб таким чином , кожен незахищений зміг пережити цю зиму», – наголосила чиновник.

Оксана Жолнович вважає, що цього року кількість одержувачів субсидії залишиться на тому ж рівні, що й у минулому, і кошти на це у бюджеті є.

«Очікуємо приблизно таку саму кількість субсидіантів, яка була і минулого року, а це 2,6 мільйона. Можливо їх буде трохи більше, але ми розраховуємо на таку кількість. І гроші на збільшення та виплату субсидій забюджетовані, тому вони будуть оплачуватись у повному обсязі», – зазначила Жолнович.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що Зеленський затвердив мораторій на підвищення комунальних тарифів на час війни.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні