Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПенсії в Україні: чи можна переказати пенсійні виплати на рахунок іноземного банку

Пенсії в Україні: чи можна переказати пенсійні виплати на рахунок іноземного банку

Этот материал также доступен на русском языке
Українські пенсіонери, які через війну були змушені виїхати, цікавляться, чи можна перевести пенсію на картковий рахунок іноземного банку.

Як це зробити розповіли у прес-службі Пенсійного фонду у відповідь на запитання клієнта під постом у Фейсбук, пише “Хвиля”.

“Здрастуйте, чи можна перевести пенсійну виплату на картковий рахунок іноземного банку, а саме канадського? Знаходжуся в Канаді, отримую пенсію по інвалідності на ПриватБанк”, – поцікавився чоловік.

У відповідь на це в ПФУ опублікували посилання, за яким можна ознайомитися з переліком уповноважених банків, через які здійснюється виплата пенсій та грошової допомоги: https://mof.gov.ua/…/upovnovazheni-banki-shhodo….

При цьому у Пенсійному фонді роз’яснили, що для зміни способу виплати поштою на банк необхідно відкрити рахунок у обраному уповноваженому банку та подати відповідну заяву до сервісного центру Головного управління Пенсійного фонду України. Заяву можна подати як особисто, і через уповноважений банк.

Заяву про зміну способу виплати пенсії можна подати до Пенсійного фонду України в електронній формі через веб-портал електронних послуг.

Для цього одержувачу необхідно зайти в особистий кабінет за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП). У розділі “Про пенсійне забезпечення” перейти до підрозділу “Внесення змін до пенсійної справи”, де необхідно вибрати вкладку “Заява на зміну способу виплати пенсії”. Вам слід заповнити всі обов’язкові поля та прикріпити скан-копії наступних документів: паспорт, ідентифікаційний код, заяву з реквізитами з банківської установи – при переході на банк. Анкету-заяву необхідно підписати за допомогою КЕП та надіслати до Пенсійного фонду.

Результати обробки обігу (зміни способу виплати) буде відображено в особистому кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України у вкладці «Мої повідомлення».

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у Мінсоцполітики запропонували збільшувати пенсії за рахунок меценатів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні