Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаНовиниДля підвищення пенсій та соціальних допомог у грудні знадобляться 75 мільярдів гривень

Для підвищення пенсій та соціальних допомог у грудні знадобляться 75 мільярдів гривень

Этот материал также доступен на русском языке
У грудні заплановано чергове підвищення прожиткового мінімуму, у зв'язку з цим витрати з держбюджету на пенсії та соціальну допомогу зростуть на 75 млрд грн.

Про це повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Міністерка зазначила, що прожитковий мінімум ще жодного року не був наближений до реальних потреб, проте загальна сума на його збільшення потрібна чимала.

«У законодавстві прожитковий мінімум ще жодного року не був наближений до реальних потреб. Ми чесно розуміємо – щороку занижено. У грудні ми матимемо підвищення прожиткового мінімуму на 3,2%. Це одразу збільшує витрати на всі виплати та пенсії, які ми повинні розрахувати, при тому, що ми нікому нічого не додаємо, на 75 млрд грн. Тобто цей прожитковий мінімум збільшується в абсолютному вираженні на невелику суму, але загальна кількість усіх перерахунків додає до наших програм 75 мільярдів – і це чималі гроші», – наголосила Жолнович.

Крім того, за словами Оксани Жолнович, найближчим часом у Мінсоцполітики презентують вихід із цієї ситуації для найуразливіших верств населення.

«Проте ми зараз думаємо, і я впевнена, найближчим часом вже презентуємо вихід із цієї ситуації, щоб таки збільшити можливість допомогти людям і отримати допомогу тим, хто опиниться на межі бідності і в тяжкому становищі. Можливо, це буде іншим інструментом, ніж прожитковий мінімум», – розповіла вона.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які пенсії передбачені сім’ям, які втратили годувальника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні