П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниУ Міністерстві фінансів повідомили, чи варто українцям розраховувати на індексацію пенсій у...

У Міністерстві фінансів повідомили, чи варто українцям розраховувати на індексацію пенсій у 2023 році

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на воєнний стан, підвищення пенсій українцям проводиться згідно з планом. Так, до кінця 2022 року заплановано ще два перерахунки пенсійних виплат. Але залишається відкритим питання підвищення пенсій у 2023 році. Адже на законодавчому рівні затверджено щорічну індексацію пенсій у березні.

Міністр фінансів України Сергій Марченко заспокоює така індексація буде. Але її обсяги та механізми поки що не визначені.

В інтерв’ю «РБК-Україна» він посилався на те, що закон вимагає проведення індексації пенсійних виплат у березні. Проте, за словами Марченка, в цілому її проведення розглядатиметься більш детально.

«Якщо не було війни, це питання навіть не обговорювалося. Але, оскільки у нас досить складний бюджет, складна ситуація… Я сподіваюся, що ми знайдемо мудре рішення», — сказав він.

Марченко також анонсував перегляд та оптимізацію видатків у держбюджеті-2023.

«Бо ми маємо профінансувати пенсії пенсіонерам, зарплати медикам, педагогам, соціальний захист громадян, виплати внутрішньо переміщеним особам та кошти на військову кампанію, армію», — сказав голова Мінфіну.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як отримати пенсію в окупації, якщо не працює Укрпошта.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні