Вівторок, 19 Березня, 2024
ГоловнаНовиниУ Пенсійному фонді пояснили, як отримати пенсію в окупації, якщо не працює...

У Пенсійному фонді пояснили, як отримати пенсію в окупації, якщо не працює Укрпошта

Этот материал также доступен на русском языке
Пенсіонери, які опинилися на непідконтрольних Україні територіях та раніше отримували пенсії через Укрпошту, зможуть отримати свої виплати через банк. У Пенсійному фонді пояснили, що для цього потрібно зробити.

Суми пенсій за серпень 2022 року пенсіонерам, яким виплата та доставка у Луганській області, окремих населених пунктах Запорізької та Херсонської областей (список населених пунктів https://drive.google.com/…/1wSUuYE_T85…/view) здійснювалася АТ “Укрпошта”, перераховані на спеціально відкриті рахунки в АТ “Ощадбанк”.

Отримати пенсії, зараховані на спеціальні рахунки, пенсіонери зможуть після укладання договору банківського рахунку з банком.

Пенсіонер, який не бажає укладати договір банківського рахунку з АТ “Ощадбанк”, може звернутися до органу Пенсійного фонду України із заявою про виплату пенсії через поточний рахунок, відкритий в іншому уповноваженому банку, або про виплату йому пенсії за іншим місцем проживання, де АТ ” “Укрпошта” здійснює виплату та доставку пенсій.

Якщо договір банківського рахунку з АТ «Ощадбанк» не укладено та пенсіонер не звернувся із заявою про вибір іншого банку або про переведення виплати пенсії за іншим місцем проживання, суми пенсій зараховуватимуться на спеціальні рахунки протягом шести місяців або до отримання від АТ «Укрпошта» інформації про відновлення технічної можливості провадити виплату та доставку пенсій в окремих населених пунктах.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у Раді змінили порядок обчислення пенсії під час війни.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні