П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниПереселенцям припиняють виплати: кого із внутрішньо переміщених осіб позбавлять державної допомоги

Переселенцям припиняють виплати: кого із внутрішньо переміщених осіб позбавлять державної допомоги

Этот материал также доступен на русском языке
У серпні уряд продовжуватиме виплати переселенцям. Індексацію грошової допомоги проводити не будуть, вона залишиться незмінною. При цьому виплати отримають не всі ВПО.

Про це повідомили у Мінсоцполітики.

Незважаючи на проблеми з наповненням бюджету та його величезний дефіцит, уряд продовжуватиме виплати переселенцям. Їхня величина залишиться незмінною: 2000 гривень на місяць – на одну дорослу і 3000 гривень на одну дитину або інваліда, пише today.ua

Багато одержувачів виплат цікавляться, чи ці суми індексуватимуться. У Мінсоцполітики відповіли, що вони не підлягають індексації.

При цьому виплати продовжать не всім. Деякі вже у серпні їх не отримають. Це стосується тих ВПО, які повернулися на колишнє місце проживання, і у яких, на щастя, будинок уцілів. Якщо в цьому регіоні зараз не відбуваються бойові дії, то і немає підстав вважати цих громадян біженцями та виплачувати їм допомогу.

Водночас, уряд продовжить виплату держдопомоги тим громадянам, які проживають у зоні проведення бойових дій або на тимчасово окупованих та оточених територіях. На сьогодні налічується 321 територіальна громада із 9 областей, мешканці яких мають право на такі виплати.

Право на виплати переселенцям мають мешканці таких областей:

Донецькій – 66 громад;
Харківській – 56 громад;
Дніпропетровській – 7 громад;
Луганській – 37 громад;
Запорізькій – 55 громад;
Херсонській – 49 громад;
Миколаївській – 25 громад;
Сумська – 21 громада;
Чернігівській – 5 громад.

Нагадаємо, десяткам тисяч українців помилково виплатили допомогу 6500 гривень. Тепер їм доведеться повернути незаконно одержані гроші.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні