П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниОксана Жолнович назвала два варіанти, як отримати пенсії на окупованих територіях

Оксана Жолнович назвала два варіанти, як отримати пенсії на окупованих територіях

Этот материал также доступен на русском языке
Українці, які опинилися на тимчасово окупованих територіях, можуть одержати свої виплати через банк чи пошту.

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі “Національного Телемарафону” роз’яснила ситуацію для українців в окупації, пише Телеграф.

Вона наголосила, що людям, які отримують гроші на банківську картку, продовжують нараховувати виплати на їхні рахунки. Однак у міністерстві розуміють, що не завжди можна використати картку. А для того, щоб зняти гроші, люди іноді використовують, у тому числі й нелегальні механізми.

“Ті люди, які отримують пенсії на картки, ці пенсії їм на картки нараховуються. Єдине ми розуміємо, що не завжди людина може скористатися цією карткою, але тут уже важко допомогти. Хоча ми розуміємо, що є різні, зокрема, нелегальні механізми” як отримати свої гроші готівкою чи безготівково розрахуватися», – заявила міністерка.

Жолнович зазначила, що пенсіонери, які отримували виплати через “Укрпошту”, поки що залишаються без коштів, адже український сервіс не працює на окупованій території. При цьому гроші не згоряють, а йдуть на спеціально створені рахунки “Ощадбанку”.

У такому разі, щоби зняти гроші, пенсіонеру доведеться їхати на підконтрольну територію України до найближчого відділення Укрпошти. Якщо людина не приходить за пенсією протягом півроку, то її кошти перенаправляють до “Приватбанку”.

“Якщо протягом півроку ця пенсія не знімається, тобто ми розуміємо, що людина не може до цього рахунку дістатися, ми перенаправляємо на “ПриватБанк”, щоб пошукати якісь інші рахунки, де можна було б ці кошти перекинути людині, стосується це і соціальна допомога, яка виплачується через “Укрпошту”. Ми також розуміємо, якщо людина їх не знімає з Ощадбанку, ми шукаємо варіанти виплати через інші банки”, – додала Жолнович.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки в середньому отримують пенсіонери в Україні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні