Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Кабміні спростили процес отримання житла: кого це торкнеться

У Кабміні спростили процес отримання житла: кого це торкнеться

Этот материал также доступен на русском языке
У Кабінеті Міністрів ухвалили зміни до низки чинних постанов, які значно спрощують процес придбання житла для ветеранів, членів їхніх сімей та сімей загиблих воїнів, які одночасно є вимушеними переселенцями, та отримали грошову компенсацію на придбання житла у період з липня до грудня 2021 року.

Зокрема, зміни стосуються ветеранів, які отримали інвалідність І-ІІ групи в результаті війни з числа учасників АТО/ООС, захисників-переселенців, воїнів, які брали участь у бойових діях на території інших держав та членів їх сімей, про це пише Соціальна інформаційна платформа.

Багато хто в 2021 році отримав грошову компенсацію для придбання житла. Однак через повномасштабне вторгнення Росії, бойових дій чи тимчасової окупації були змушені залишити рідні міста та переміститися в інші області України. Загалом у 2021 році за рахунок коштів субвенції у розмірі 910 млн 161 тис. грн за чотирма бюджетними програмами було виплачено грошову компенсацію на придбання житла 654 ветеранам та членам їх сімей.

Складність ситуації полягала в тому, що згоду на придбання житла вони могли отримати лише за місцезнаходженням на квартирному обліку (реєстрації місця проживання).

Тепер завдяки прийнятим змінам ветерани, їхні сім’ї та сім’ї загиблих воїнів можуть придбати житло за новим місцем проживання у будь-якому регіоні України, де не ведуться бойові дії. До того ж, якщо раніше грошову компенсацію необхідно було використати протягом року з моменту її отримання, то тепер кошти на придбання житла зберігатимуться на спеціальному рахунку довше, але не більше ніж 6 місяців після припинення або скасування воєнного стану.

Також застосовуватиметься єдиний коефіцієнт 1,5 збільшення опосередкованої вартості житла для всіх одержувачів грошової компенсації, яким призначена грошова компенсація.

«З початком повномасштабного російського вторгнення, і як наслідок, тимчасової окупації частини території нашої країни, багато родин захисників і захисниць, сім’ї загиблих воїнів були змушені виїхати в безпечніші регіони України», – сказала міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна, коментуючи ухвалені рішення.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як отримати компенсацію за зруйноване житло.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні