Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовини159-та доба війни: противник посилює угруповання військ на півдні України

159-та доба війни: противник посилює угруповання військ на півдні України

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася сто п'ятдесят дев'ята доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню.

На Волинському та Поліському напрямках у прикордонних з нашою державою районах відзначається додаткове розгортання комплексів радіоелектронної боротьби збройними силами республіки Білорусь.

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати в прикордонних районах Брянської та Курської областей окремі підрозділи збройних сил Російської Федерації. Здійснив артилерійський обстріл біля Павлівки Сумської області.

На Харківському напрямку противник обстріляв з танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Новомиколаївка, Прудянка, Нове, Дементіївка, Розплідник, Борщова, Російська Лозова, Російські Тишки, Петрівка, Базаліївка, Коробочкине, Стара . Наніс авіаційний удар біля Мосьпанового.

На Слов’янському напрямі ворог чинив вогняну поразку поблизу Чепіля, Протопопівки, Грушувахи, Гусарівки, Дібрівного, Мазанівки, Краснопілля, Долини та Барвінкового. Силами розвідувальної групи намагався уточнити розміщення позицій наших військ у напрямку до Мазанівки, успіху не мав, група відійшла.

На Краматорському напрямі ворог активних дій не вів. Здійснював обстріл зі ствольної, реактивної артилерії та озброєння танків недалеко від Сіверського, Серебрянки, Григорівки, Верхньокам’янського, Званівки, Івано-Дар’євки та Спірного. Наніс авіаудари біля Григорівки та Спірного.

На Бахмутському напрямку зафіксовано обстріл поблизу Берестового, Соледара, Бахмута, Костянтинівки, Веселої Долини, Зайцева, Вершини, Кодеми, Семигір’я та Майського. Наніс авіаційний удар неподалік Кодеми. Намагався провести розвідку позицій наших військ у напрямку Яківлівки, розвідувальна група противника знешкоджена. Також противник намагався вести штурмові дії за напрямками Вершина та Соледара, успіху не мав, відійшов. Веде наступ у напрямку Бахмута, бойові дії продовжуються.

На Авдіївському напрямку окупанти робили обстріли в районах населених пунктів Новокалинове, Новоселівка, Авдіївка, Нетайлове, Піски та Красногорівка. Наніс авіаудари біля Веселого. Вів штурмові дії у напрямку Пєсков, успіху не мав, відійшов.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках здійснює обстріл зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Мар’їнка, Новомихайлівка, Павлівка, Шевченка, Новосілка, Новопіль, Малинівка, Чарівне, Гуляйпільське, Оріхів та Кам’янське. Наніс авіаційний удар недалеко від Мар’їнки, Новомихайлівки, Вугледару, Щербаків, Малих Щербаків та Новоандріївки. Провів розвідку боєм у напрямку Мар’їнки, успіху не мав, відійшов.

Йде перегрупування ворожих військ на Запорізькому напрямку.

На Південнобузькому напрямку окупанти обстрілювали зі ствольної, реактивної артилерії та танків райони Миролюбівки, Нововознесенського, Високопілля, Миколаєва та ще понад 25 населених пунктів. Ворог завдав авіаційного удару неподалік Ольгіного. Продовжує ведення повітряної розвідки БПЛА. Наголошується на посиленні противником угруповання військ на Криворізькому напрямку.

Фіксується активне залучення противником авіації для контролю надводної та повітряної обстановки у північно-західній частині акваторії Чорного моря. Зберігається загроза завдання ракетних ударів по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури на території України.

В акваторії Чорного моря є шість носіїв крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні