Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниІндексація пенсій в Україні: у Мінсоцполітиці відповіли, чи варто чекати підвищення виплат...

Індексація пенсій в Україні: у Мінсоцполітиці відповіли, чи варто чекати підвищення виплат у 2023 році

Этот материал также доступен на русском языке
Індексація пенсій українців проводиться 1 березня. Нинішнього року, за даними Пенсійного фонду, пенсії в середньому збільшились на 14%. Але що чекає на українських пенсіонерів у 2023 році? Стрімке зростання долара, яке безпосередньо впливає на ціни, прирікає українців, які сьогодні отримують 2000-3000 гривень на виживання.

На сьогоднішній день говорити про індексацію пенсій важко. Адже це залежить від багатьох чинників, зокрема від воєнного стану в Україні. Про це заявила міністерка соцполітики Оксана Жолнович в ефірі телеканалу “Рада” 26 липня, повідомляє 24 канал.

Зараз важко на це відповісти. Неможливо зрозуміти. Якщо ми деокупуємо всі наші території, у більшій частині країни стабілізується ситуація, почне відновлюватись економіка, ми отримаємо надходження, тоді так. Ми можемо планувати (індексацію пенсій), – розповідає Оксана Жолнович.

За словами міністерки, Україна постійно залежить від кількості випущених ракет, кількості зруйнованих об’єктів, що наповнювали її бюджет. Ми не можемо знати точно, чи поїде з наших портів зерно чи ні. А звідси не знаємо, чи вдасться заробити грошей та наповнити бюджет чи ні.

Але Оксана Жолнович запевняє, що уряд допоможе людям усіма можливими та доступними способами.

– Це все фактори, що впливають. Тому обіцянки давати не берусь. Але хочу запевнити всіх громадян, що рівень стандартів соціально незахищених людей є пріоритетом, – зазначила міністерка соціальної політики.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, яку максимальну пенсію може отримати військовослужбовець.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні