Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 28 липня – Всесвітній день боротьби з гепатитом

Цей день в історії: 28 липня – Всесвітній день боротьби з гепатитом

Этот материал также доступен на русском языке
28 липня – 209-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 156 днів. 28 липня у світі відзначають Всесвітній день боротьби з гепатитом, День PR-фахівця, День Хрещення Київської Русі.

Всесвітній день боротьби з гепатитом

Щорічно 28 липня у багатьох країнах світу проводиться Всесвітній день боротьби із гепатитом. Датою його заснування став день народження американського лікаря Баруха Самюеля Блумберга, лауреата Нобелівської премії, який відкрив вірус гепатиту B.

Перший подібний День було проведено у 2008 році з ініціативи Міжнародного альянсу боротьби з гепатитом. У 2011 році Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) внесла цю дату у свій календар, таким чином Всесвітній день боротьби з гепатитом набув офіційного статусу.

День PR-фахівця

Щороку 28 липня своє неофіційне професійне свято відзначають PR-фахівці.

PR-фахівець – сучасна професія, яка полягає в умінні створювати імідж та правильно презентувати бренди, політичних діячів, бізнесменів, артистів, спортсменів і в тому числі до завдання PR-фахівця належить знаходження потрібних контактів, ведення переговорів, організація прес-конференцій, налагодження комунікації. між бізнесом (особою) та цільовою аудиторією та багато іншого.

День Хрещення Київської Русі

З 2008 року День Хрещення Київської Русі було оголошено державним святом України. Відзначається це свято 28 липня – у день пам’яті князя Володимира – хрестителя Київської Русі.

Дата святкування обрана на честь дати смерті князя Володимира Хрестителя – 15 (за новим стилем – 28) липня 1015 року.

Володимир Святославович, син князя Святослава Ігоровича, народився близько 960 року у Києві. Він зайняв княжий престол 979 року, а 988 року Володимир прийняв християнство і хрестив Русь.

Завдяки хрещенню держави утворилася східна православна цивілізація, а Київ набув статусу центру духовенства. Крім того, рішучий крок Володимира Великого наблизив Київську Русь до Європи, яка вже була християнською. Таким чином, для держави відкрилася можливість розвитку та встановлення зовнішньополітичних відносин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які свята відзначають 25 липня.

Джерела: Уніан, ТСН.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні