Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Пенсійному фонді підказали, як перевести виплату пенсії до банківської установи

У Пенсійному фонді підказали, як перевести виплату пенсії до банківської установи

Этот материал также доступен на русском языке
Багато українців через активні бойові дії залишили свої будинки. Хтось отримував пенсію на банківський рахунок, продовжує знімати виплати і жити далі, чого не скажеш про тих, кому пенсію доставляла Укрпошта. Але вихід є завжди. Можна перевести свою пенсію до банківської установи.

Виплата пенсій через уповноважені банки регулюється Порядком виплати пенсій та допомоги через поточні рахунки у банках, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.1999 № 1596 (із змінами).

“Відповідно до пункту 2 Порядку 1596 уповноваженими банками є банки, визначені відповідно до Порядку відбору банків, через які здійснюється виплата пенсій, грошової допомоги, виплат із загальнообов’язкового державного соціального страхування та заробітної плати працівникам бюджетних установ, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 2609 . 2001, № 1231 (зі змінами)”, – пояснюють у Пенсійному фонді України.

При цьому відповідно до пункту 10 Порядку 1596 заява про виплату пенсії через поточний рахунок у банку подається одержувачем особисто до органу Пенсійного фонду України за місцем проживання одержувача або приймається органом ПФУ від установи уповноваженого банку.

Список уповноважених банків можна переглянути за посиланням.

“Згідно з змінами Порядку 1596 з 27.03.2022 заяву про виплату пенсії через поточний рахунок у банку можна подавати до органу Пенсійного фонду України в електронній формі через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою кваліфікованого електронного підпису”, – наголосили у ПФУ.

Як зазначається, можливість формування такої заяви передбачена в особистому електронному кабінеті пенсіонера, зареєстрованого на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України, у розділі “Про пенсійне забезпечення” – “Внесення змін до пенсійної справи”.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як оформити пенсію по інвалідності.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні