П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїна може залишитись без власного цукру: експерти назвали причини

Україна може залишитись без власного цукру: експерти назвали причини

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні можуть початися проблеми з цукром, річ у тому, що подальше вирощування цукрових буряків знаходиться під питанням.

Про це розповів Олександр Коротинський, директор НВЦ «Цукрово-бурякового виробництва», член Комітету АПК при Торгово-промисловій палаті України, пише Kurkul.com.

За словами Олександра Коротинського, у зв’язку з воєнними діями, збільшенням виробничих витрат, логістичними та складськими складнощами господарства відмовляються вирощувати цукрові буряки. Крім того, виробникам цукру просто не вистачить складських потужностей для зберігання цукру. Як наслідок, цукрові заводи залишаться без сировини, а Україна без свого цукру. У таких умовах відбудеться зменшення відпускної ціни на цукор нижче за його собівартість. Це може призвести до закриття ще кількох цукрових заводів.

«У зв’язку з подорожчанням виробничих факторів (цукрових буряків, газу, логістики) та воєнних дій – 10 цукрових заводів ухвалили складне для себе рішення не запускати виробництво цього року. Так, у 2022 році в Україні працюватиме 23 цукрові заводи», — наголошує експерт.

З метою запобігання такій катастрофічній ситуації для традиційної галузі української промисловості, як цукроваріння, Олександр Коротинський радить українському уряду врахувати досвід ЄС щодо підтримки вирощування цукрових буряків, а також інших стимулюючих заходів для виробників цукру.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні