Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯкі будинки найбільш небезпечні під час ракетного удару – відповідь Держслужби з...

Які будинки найбільш небезпечні під час ракетного удару – відповідь Держслужби з надзвичайних ситуацій

Этот материал также доступен на русском языке
У південно-східній частині нашої країни йде повномасштабна війна, решта України страждає від ракетних ударів. Російські загарбники запускають ракети не лише на військову інфраструктуру, а й на мирних жителів.

Найбільш небезпечним прихистком під час ракетних ударів є панельні будинки, а найбільш захищеними – монолітні споруди.

Про це розповів заступник керівника ДСНС у Київській області Богдан Данилюк в ефірі телемарафону.

“Найбільші руйнування зазнають панельні будинки, оскільки вони складаються, як карткові будиночки. Є випадки, коли під час обстрілу такого будинку люди виживали. Ці будинки, коли складаються, під ними залишається великий простір, то люди там можуть вижити. Якщо це цегляний будинок, якщо пішов ракетний обстріл і будинок руйнується, то він розпадається на такі дрібні матеріали, що там дуже важко вижити”, – сказав він.

Данилюк наголосив, що під час повітряної тривоги потрібно ховатися у укриттях спеціально для цього створених.

“Якщо це населений пункт у сільській місцевості, то люди мають свої місцеві льохи, в яких можна сховатися”, – пояснив представник ДСНС.

Також є більше шансів вижити, якщо перебувати в момент удару між двох стін.

Данилюк також зазначив, що якщо людина не потрапила в епіцентр вибуху, а її просто привалило або заблокувало будівельними конструкціями, то можливі переломи, подряпини, струс головного мозку.

“Якщо це буде удар з боку фасадного будинку, то чим більше перегородок, тим більша ймовірність залишитися живим. У панельних будинках я взагалі не рекомендував би залишатися, у монолітних будинках дуже добре захищають ліфтові шахти, вони повністю з моноліту, залізобетонні”, – сказав Данилюк, додавши, що все ж таки потрібно спускатися в укриття.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як поводитися при обстрілі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні