П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 13 липня – День задоволених співробітників

Цей день в історії: 13 липня – День задоволених співробітників

Этот материал также доступен на русском языке
13 липня - 194-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 171 день.

Які свята відзначають 13 липня?

У США – День штату Делавер, День картоплі-фрі, День подяки коровам, День квасолі з сосисками, День «Йди на захід», День яловичого жиру, в Аргентині – День телекомунікацій, у Чорногорії – День державності, у Казахстані – День співробітника Комітету національної безпеки.

День задоволених співробітників

Щороку 13 липня у світі відзначають незвичайне свято – День задоволених співробітників. Цей день святкують ті люди, які задоволені своєю роботою і насправді отримують від неї задоволення.

Без жодних сумнівів, задоволений співробітник – це продуктивний співробітник. А якщо весь колектив задоволений, то це суцільна грудка щастя і результат роботи будь-якої компанії буде вражаючим. Задоволені співробітники не йдуть, тому керівнику можна завжди заощадити час та гроші на пошук, а також навчання новеньких.

День музики в перукарнях

13 липня кожного року світ відзначає неофіційне, але цікаве та позитивне свято — День музики у перукарнях. Подія заснована у 2005 році на честь дати впровадження музичного супроводу під час перукарської роботи, що відбулася саме цього дня у 1945 році у США. Тоді американка Една Мей Андерсон організувала жіночу групу та рух заради розвитку музики у перукарнях.

Метою такого незвичайного свята є привернення людської уваги до історії впровадження музики у перукарнях та креативності цього рішення.

Що сталося 13 липня в Україні та світі?

  • 1772 — британський мореплавець Джеймс Кук розпочав перше в історії навколосвітнє плавання із заходу на схід.
  • 1837 – королева Вікторія переїхала до Букінгемського палацу, який став основною резиденцією королів Великобританії.
  • 1870 – князь Отто фон Бісмарк розіслав з Емса по дворах Європи телеграму зі складеним ним в принизливому для Французької імперії дусі “Емського депеша”. Через 6 днів Французька імперія оголосила Королівству Пруссія війну, в якій вже в січні 1871 зазнала поразки.
  • 1908 – у Лондоні відкрилися IV Олімпійські ігри, де вперше взяли участь жінки.
  • 1920 – створено товариство Червоного Хреста України.
  • 1923 — Британський парламент схвалив внесений леді Астор закон, який забороняв продаж алкоголю особам молодше 18 років.
  • 1938 – перший телетеатр відкрився в Бостоні. За 25 центів 200 глядачів могли протягом 45 хвилин спостерігати за шоу з піснями та танцями. Сама вистава відбувалася поверхом вище та передавалося вниз за допомогою телебачення.
  • 1944 – початок битви під Бродами (між 13-м корпусом 4-ї танкової армії Вермахта, до складу якого входила дивізія СС “Галичина”, та радянськими військами 1-го Українського фронту).
  • 1949 — Папа Римський Пій XII оголосив, що будь-який католик, який свідомо і добровільно вступив до лав компартії або іншим чином підтримує її, буде відлучений від церкви.
  • 1964 – Китайська Народна Республіка звинуватила Хрущова в капіталістичних методах управління країною.
  • 1973 – виходить перший альбом гурту “Queen”.
  • 1985 — на змаганнях у Парижі Сергій Бубка вперше подолав у стрибках із жердиною висоту 6 метрів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які свята відзначають 8 липня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні