П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 8 липня – День родини в Україні: історія...

Цей день в історії: 8 липня – День родини в Україні: історія свята

Этот материал также доступен на русском языке
8 липня – 189-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 176 днів. У ХХ та ХХІ століттях цей день відповідає 25 червня Юліанського календаря.

Які свята відзначають 8 липня?

В Україні – День родини, у США – День відеоігор, День шоколаду з мигдалем, День математики, День фруктового льоду, День “Насолоджуйся гумором, відкинь драму”, в Таджикистані – День інвалідів та людей похилого віку, в Мексиці – День дерев, Норвегії – Свято святої Суніви, у Кирибаті – День національної церкви.

День родини в Україні

Міжнародний день родини святкують 15 травня, але в Україні є своє свято 8 липня. Цього важливого дня вітають близьких і згадують про роль сім’ї у житті кожної людини.

8 липня за церковним календарем відзначають День Петра та Февронії. Їх здавна вважають покровителями родини та шлюбу. Це свято, День родини, по суті, було українським прототипом Дня закоханих, оскільки саме шлюб Петра та Февронії взято як канонічний зразок християнського шлюбу.

Тож і не дивно, що саме 8 липня обрали для святкування Дня родини в Україні.

Це свято офіційно почали відзначати у нашій країні не так давно. 30 грудня 2011 року Президент України підписав Указ №1209/2011 «Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат та професійних свят», в якому вказується, що 8 липня в нашій країні відзначатиметься День родини. Вперше його відзначали у 2012 році і потім уже щороку.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які свята відзначають 4 липня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні