Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіБагатодітні сім'ї отримають грошову допомогу від ЮНІСЕФ: як оформити виплати

Багатодітні сім’ї отримають грошову допомогу від ЮНІСЕФ: як оформити виплати

Этот материал также доступен на русском языке
ЮНІСЕФ спільно із Міністерством соціальної політики України почали виплачувати матеріальну допомогу багатодітним сім'ям. На першому етапі виплати отримають понад 50 тисяч сімей із дітьми.

Для того, щоб отримати гроші від міжнародної організації, необхідно оформити відповідну заявку. /”>пишуть Факти.

Хто зможе отримати гроші від ЮНІСЕФ?

ЮНІСЕФ допомагає сім’ям в Україні, які належать до однієї з двох категорій:

  • мають трьох і більше дітей віком до 18 років, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років на момент подання заявки;
  • мають двох і більше дітей віком до 18 років, з яких одна дитина з інвалідністю.

Опікуни дітей також можуть подавати заявку на отримання допомоги, якщо відповідають цим критеріям. У майбутньому перелік вимог до учасників програми може бути змінено і кількість категорій розширена.

Як отримати допомогу від ЮНІСЕФ?

Багатодітній сім’ї необхідно заповнити анкету на сайті ЮНІСЕФ (вказати свій статус, місцезнаходження, особисті дані) та зберегти заявку. Потім в організації розглянуть заявку та ухвалять рішення про виплату допомоги тій чи іншій сім’ї. Заявникам прийде смс-повідомлення на вказаний мобільний номер. Сім’я отримає одноразову виплату одразу за три місяці на банківський рахунок або картку протягом чотирьох тижнів з моменту подання заявки.

Заявники можуть розраховувати на виплати у розмірі 2200 грн один раз на місяць, але не більше ніж на п’ять членів сім’ї. Якщо в сім’ї чотири особи, то на карту одразу прийде 26,4 тис. грн, якщо п’ять – 33 000 грн.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що українці зможуть отримати допомогу від Естонської ради.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні