Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіУкраїнці зможуть отримати грошову допомогу від Естонської ради: як це зробити

Українці зможуть отримати грошову допомогу від Естонської ради: як це зробити

Этот материал также доступен на русском языке
Українці, які мешкають на території 12 областей, можуть отримати допомогу від Естонської ради у справах біженців та Запорізького благодійного фонду «Єдність за майбутнє», які запроваджують програму надання багатоцільової матеріальної допомоги тим, хто постраждав від війни.

Про це йдеться на сайті організації.

Сума допомоги складає 2220 грн на одну особу на 1 або 3 місяці (залежить від того, з якої ви області). Гроші надають максимум на 5 членів сім’ї.

Хто може отримати допомогу?

Мешканці 12 областей України: Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Харківської, Черкаської та Чернігівської.

Допомога надають уразливим верствам населення – оцінку вразливості здійснює спеціальний консультант. Зокрема, насамперед грошова допомога надаватиметься:

– сім’ям, які втратили годувальника внаслідок бойових дій;

– сім’ям, які повністю втратили житло або житло яких зазнали значних руйнувань;

– людям з інвалідністю чи тяжким станом здоров’я;

– самотній матері/батькові з неповнолітніми дітьми;

– сім’ям із новонародженими дітьми;

– вагітним та жінкам, які годують новонароджених;

– малозабезпеченим сім’ям із неповнолітніми дітьми;

– старим і т.д.

Що потрібно для отримання допомоги?

Крок 1 Зателефонуйте до кол-центру за номером: 0-800-334-056 (працює щодня з 9.00 до 19.00). Далі вам потрібно ввести номер відповідно до області проживання:

  1. Донецька, Запорізька, Кіровоградська та Чернігівська;
  2. Київська, Миколаївська, Полтавська та Херсонська;
  3. Житомирська, Одеська, Сумська та Черкаська;
  4. Дніпропетровська, Луганська та Харківська.

Протягом дзвінка консультант здійснить оцінку вразливості і якщо ви будете відібрані для матеріальної допомоги, він введе ваш мобільний номер до бази даних. Тільки після підтвердження від консультанта ви можете перейти до наступного кроку.

Крок 2 Після затвердження консультантом та введення вашого номера в базу даних необхідно заповнити онлайн-заявку за посиланням .

Крок 3 Очікуйте, коли заявка буде розглянута. Вам можуть додатково зателефонувати, щоб уточнити інформацію та поставити додаткові запитання. Після фінального підтвердження кошти переведуть на вказаний банківський рахунок. Статус заявки можна перевірити за посиланням.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні