П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПідсумки липневої індексації: пенсії українцям підвищили на 45 грн

Підсумки липневої індексації: пенсії українцям підвищили на 45 грн

Этот материал также доступен на русском языке
У Пенсійному фонді прокоментували підсумки липневої індексації та розповіли, кому і на скільки підвищили виплати.

В Україні 1 липня підвищили прожитковий мінімум до 2027 грн., і разом з ним в українських пенсіонерів зросла мінімальна пенсія. За підсумками індексації, розмір збільшення в середньому становив 45 грн на людину, повідомляє today.ua.

У Пенсійному фонді відзвітували, що розміри підвищення пенсій з 1 липня 2022 року кожному пенсіонеру визначено індивідуально залежно від виду перерахунку. Комусь перерахували мінімальну пенсію за віком, іншим індексували доплату за понаднормовий стаж. Більшості підвищили саме мінімальну пенсію.

У липні пенсії зросли 4,8 млн осіб.

  • Мінімальна пенсія збільшилася на 93 грн – до 2027 грн.
  • Пенсія зі втрати годувальника в сім’ї військовослужбовців з 1 липня збільшилася на 186 грн – до 4054 грн.
  • Пенсії шахтарям перерахували, додавши 279 грн.

Мінімальний розмір виплат у такий спосіб склав 6081 грн. Також індексація торкнулася одержувачів максимальних пенсій. Їм держава з липня почне доплачувати на 930 грн. більше, і пенсія зросте до 20 270 грн.

Виплати індексованих пенсій розпочалися з 4 липня. У Пенсійному фонді нагадали, що пенсії громадянам перерахують автоматично.

Вперше в Україні прожитковий мінімум перетнув рубіж у 2 тисячі гривень, тоді як до 1 липня для осіб непрацездатного віку він становив 1934 гривні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні