Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіПриватБанк та Monobank приготували українцям важливі зміни: що буде з курсом долара

ПриватБанк та Monobank приготували українцям важливі зміни: що буде з курсом долара

Этот материал также доступен на русском языке
З сьогоднішнього дня, 6 липня, ПриватБанк та Monobank встановлюють ринковий курс валютообміну для безготівкових операцій.

Справа в тому, що офіційний курс долара в Україні залишається зафіксованим на рівні 29,25 грн/долар. Раніше банки могли продавати долар і проводити конвертації за курсом, який би не перевищував офіційний курс +10% до нього. Але у травні НБУ скасував цей ліміт і банки тепер можуть самі встановлювати курси.

У ПриватБанку повідомили , що в першу чергу це стосується курсів конвертації за картками: зняття готівки та перекази в гривні в Україні з валютних карток, а також всі види операцій за кордоном у валюті з використанням гривневих карток.

У банку пояснили, що встановлюють єдині курси обміну валют для оплати картками та купівлі-продажу готівкової валюти у своїх відділеннях виходячи з ринкової ситуації, нормативних документів регулятора, підтримки цілісності ринку та виходячи з інтересів клієнтів.

Ще 5 липня картковий курс продажу долара у ПриватБанку становив 32,79 грн. Станом на ранок 6 липня, у банку він встановлений на рівні 35,21 грн як для продажу, так і для купівлі.

Згодом про такі зміни заявили і в Monobank. За даними на спеціалізованому сайті “Мінфін”, картковий курс продажу долара у банку становить 35,45 грн. Покупки – 35,30 грн (зростання відбулося на 2,75 грн та 3,70 грн відповідно).

Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки коштує долар в обмінниках і де вигідніше міняти.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні