П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниНові правила отримання пенсії для переселенців: як працює «Укрпошта» та «Ощадбанк»

Нові правила отримання пенсії для переселенців: як працює «Укрпошта» та «Ощадбанк»

Этот материал также доступен на русском языке
Пенсіонери, яким через війну довелося залишити місце свого постійного проживання, можуть отримувати пенсії за тимчасовим місцем проживання.

Про це повідомили у Пенсійному фонді України.

Так, люди, які отримували пенсії через АТ “Укрпошта” (у відділеннях або з доставкою додому) та тимчасово змінили фактичне місце проживання – можуть отримувати пенсії за новим (тимчасовим) місцем перебування через платіжну систему “Швидка копійка” від “Ощадбанку”, або через внутрішні перекази “Укрпошти”.

У ПФУ попереджають, що якщо пенсію за відомостями на виплату пенсій не буде отримано, “Укрпошта” повідомить про це Пенсійний фонд України, і кошти будуть виплачені з наступного місяця. Якщо пенсію не отримано протягом 6 місяців поспіль, її виплату буде припинено. Для поновлення виплати пенсії потрібно буде звернутися до органів ПФУ.

Якщо ж “Укрпошта” в установленому порядку повідомить про відсутність технічної можливості здійснювати виплату та доставку пенсій у певних районах (населених пунктах), визначено альтернативний механізм виплати пенсій шляхом їх зарахування на рахунки “Ощадбанку”.

У Пенсійному фонді пояснили, що відповідний порядок визначено постановою Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2022 року “Про особливості виплати та доставки пенсій, грошової допомоги на період запровадження військового стану”.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що після деокупації деякі пенсіонери не можуть отримати виплати, що робити.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні