Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаКомуналка під час війни: частину українців звільнять від сплати житлово-комунальних послуг

Комуналка під час війни: частину українців звільнять від сплати житлово-комунальних послуг

Этот материал также доступен на русском языке
У Верховній Раді зареєстровано законопроект №7507, згідно з яким внутрішньо переміщені особи планують звільнити від плати за комуналку та проживання до закінчення дії військового стану.

Але торкнеться це лише тих, хто проживає компактно: у тимчасових модульних містечках, гуртожитках, готелях та будинках відпочинку.

У пояснювальній записці  до законопроекту зазначається, що переважна більшість цих громадян належить до малозабезпечених категорій. Це – самотні мами з дітьми, інваліди, старі та багатодітні сім’ї.

Наразі для ВПО діє закон, згідно з яким вони мають право на безоплатне тимчасове проживання у місцях їхнього компактного перебування протягом шести місяців з дня взяття їх на облік як переселенців. А ось обов’язкова умова – внесення плати за комуналку.

«Внутрішньо переміщені особи (далі – ВПО та/або переселенці) зіткнулися з проблемною ситуацією, коли власники (балансоутримувачі) майна, в якому вони тимчасово проживають, на підставі Закону обмежують термін їхнього безоплатного тимчасового проживання та вимагають плату за спожиті житлово-комунальні послуги» , – йдеться у пояснювальній записці.

Також переселенцям доводиться платити ще за комуналку на місцях свого постійного проживання. Тому платити ще й за тимчасове проживання, більшість із них просто не подужає.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у “Нафтогазі” розповіли, як створити особистий кабінет і для чого він потрібен.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні