П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЧому капуста не зав'язує качани?

Чому капуста не зав’язує качани?

Этот материал также доступен на русском языке
Напевно, багато овочівників стикалися з таким явищем, коли саджанець капусти добре приживається йде в зріст, але качан чомусь не формує. Спробуємо розібратися з причинами, щоби надалі не було таких проблем на грядках.
  1. Качани можуть не зав’язуватися, якщо точка зростання пошкоджена шкідниками . І тут використовують інсектициди системної дії.
  2. Капуста дуже ненажерлива культура , яка любить родючий, добре заправлений органікою грунт. Вона не буде показувати гарного росту, а формування качанів буде дуже повільним, тому що капуста не переносить ґрунтів із підвищеною кислотністю. Такі ґрунти перед вирощуванням на них капусти потрібно обов’язково вапнувати, тобто вносити в ґрунт крейду, доломітове борошно або вапно-пушонку.
  3. Як розкислити ґрунт, якщо на грядці вже ростуть овочі? Протягом усього сезону необхідно регулярно підживлювати капусту, щоб забезпечити збалансоване харчування. На початку зростання це повинні бути підживлення з великою кількістю азоту, а в момент формування качана – переважно фосфорно-калійні.
  4. Якщо капуста все одно виглядає блідою, показує поганий ріст і не хоче зав’язувати качани , швидше за все, тут може мати місце підвищена кислотність ґрунту і, як наслідок, дефіцит такого важливого макроелемента, як кальцій. Для виправлення ситуації одну склянку гашеної вапна-пушонки розчиняють у 10 літрах води. Проливають капусту під корінь із розрахунку 1 літр розчину на одну рослину і обов’язково по вологому ґрунту.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому червонокачанна капуста корисніша за білокачанну.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні