П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРецепт дня - морквяний пиріг із сиром на сковороді

Рецепт дня – морквяний пиріг із сиром на сковороді

Этот материал также доступен на русском языке
Страви нашвидкуруч рятують багатьох господинь, коли немає бажання довго стояти біля плити. Сьогодні ділимося рецептом пирога на сковороді.

Інгредієнти:

борошно 150 г (плюс для посипання),

молоко 90 мл,

морква 200 г,

сир 200 г,

оливкова олія 2 столові ложки,

вода 90 мл,

сіль на смак.

Приготування:

  1. У мисці з’єднати борошно та трохи солі, зробити в центрі поглиблення, влити туди молоко та перемішати.
  2. Влити олію та замісити тісто. Місити кілька хвилин, тісто має стати гладким.
  3. Накрити миску плівкою і залишити тісто на 10 хвилин.
  4. Моркву натерти на великій тертці, викласти в сковороду, посолити та влити воду. Тушкувати під кришкою 6-7 хвилин.
  5. Злегка присипати стіл борошном, викласти тісто і розкотити не надто тонкий коржик.
  6. Викласти на нього половину тертого сиру, моркву, що трохи охолола, потім решта сиру.
  7. Зібрати краї тіста в центрі, формуючи складки, як у хінкалі, і добре притиснути, щоб вони не розкрилися.
  8. Притиснути тісто руками, перевернути швом вниз і пройтись по заготівлі качалкою кілька разів.
  9. Змастити сковороду олією та розігріти, викласти туди заготівлю.
  10. Коли низ зарум’яниться, змастити тісто зверху маслом, перевернути і теж обсмажити до золотистого кольору.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати голубці без м’яса.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні