П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниУ Пенсійному фонді роз'яснили, хто має право на пенсію за вислугу років

У Пенсійному фонді роз’яснили, хто має право на пенсію за вислугу років

Этот материал также доступен на русском языке
Пенсія за вислугу років дає можливість пенсіонеру не чекати на досягнення пенсійного віку, а вийти на заслужений відпочинок раніше. Природно, за наявності необхідного стажу.

До Пенсійного фонду звернувся чоловік, якому виповнилося 55 років, з яких він 35 пропрацював на залізниці із рухомим складом. Його цікавить, чи зможе він вийти на пенсію за вислугою років.

У відповідь на це у Пенсійному фонді роз’яснили, що пенсія за вислугу років призначається окремим категоріям робітників за Списком професій та посад робітників локомотивних бригад. А також окремих категорій працівників, які безпосередньо здійснюють організацію перевезень та забезпечують безпеку руху на залізничному транспорті та в метрополітенах і мають право на пенсію за вислугу років, затверджену постановою Кабінету міністрів від 12.10.1992 № 583 «Про затвердження нормативних актів з питань пенсійного забезпечення».

«Право на пенсію мають чоловіки після досягнення віку 55 років за наявності страхового стажу на день набрання чинності Законом України від 03.10.2017 № 2148-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» (дата набрання чинності 11.10). 2017) – 26 років 6 місяців, з них не менше 12 років 6 місяців на роботі з організації перевезень та забезпечення безпеки руху на залізничному транспорті», – йдеться у повідомленні.

При цьому обов’язковою умовою призначення пенсії за вислугу років є звільнення з посади, що дає право на таку пенсію. Тобто якщо людина продовжує працювати, то пенсія за вислугу років їй не призначається.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, про нові вимоги до страхового стажу та що робити, якщо його не вистачає.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні