Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДачаУ семи областях України виявлений небезпечний карантинний шкідник

У семи областях України виявлений небезпечний карантинний шкідник

Этот материал также доступен на русском языке
За даними проведеного моніторингу спеціалістами головних управлінь Держпродспоживслужби в Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Рівненській та Чернівецькій областях, за останні два роки значно збільшився ареал поширення тепличної білокрилки.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Спека та підвищена вологість повітря формують сприятливі умови для розвитку фітофагу шкідливості та призводить до масового розмноження шкідника у посадках овочевих культур.

Як виявити білокрилку на посадках?

Виявити білокрилку досить просто – вона дрібна, біла, найчастіше з жовтуватим відтінком, схожа на моль. Крім того, що комахи ушкоджують листя рослин, білокрилка – переносник багатьох вірусних інфекцій, причому як імаго, так і личинками.

Серед хвороб, які розповсюджує фітофаг – хлорози, мозаїка.

Ще одна шкода від фітофага – на їх цукристих виділеннях поселяються сажкові гриби, що негативно впливають на якість та кількість врожаю.

Ефективні методи боротьби проти білокрилки

Для регулювання чисельності білокрилки на овочевих культурах велике значення мають систематичні спостереження, виявлення та ліквідація первинних вогнищ шкідника. При масовому розмноженні білокрилки слід проводити біологічні чи хімічні заходи. Ефективними є композиції інсектицидів з обов’язковим додаванням прилипача. На невеликих площах на овочевих культурах можливе застосування жовтих клейових пасток. Кількість обробок залежить від чисельності фітофагу та ефективності препарату. Інтервал між обробками не повинен перевищувати 10 днів. Для отримання бажаної ефективності препарату слід забезпечити максимальне влучення робочого розчину на нижню частину листа.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як позбутися білокрилки за допомогою скипидару.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні