П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниСотні тисяч українців не змогли отримати пенсії за червень: що буде з...

Сотні тисяч українців не змогли отримати пенсії за червень: що буде з грошима

Этот материал также доступен на русском языке
У Пенсійному фонді повідомили про завершення фінансування пенсій за червень. Так, на виплати пенсіонерам за червень направлено 51,2 млрд. гривень. Однак 3,6 млрд. цих грошей залишилися не виплаченими. У результаті пенсія за червень виявилася не виплаченою сотням тисяч українців.

Про це стало відомо з інформації, опублікованої в Facebook Пенсійного фонду України, пише today.ua.

Як з’ясувалося, 39,2 млрд. гривень із суми, яка була виділена на червневі пенсії, громадянам виплатили на їхні банківські рахунки. І ще 12 млрд. отримала Укрпошта для виплати пенсій тим, хто отримує їх через поштову службу. Але Укрпошта виплатила пенсіонерам лише близько 70% від виділеної суми. Решта ж 30%, а це близько 3,6 млрд. гривень, залишилися не виплаченими.

Пенсії не змогли отримати громадяни, які проживають на тимчасово окупованій території або в зоні бойових дій і яких співробітники Укрпошти просто не можуть дістатися.

Підтвердила це міністр соціальної політики Марина Лазебна під час телемарафону. За її словами, пенсію не змогли виплатити близько 300 тисячам українців, які перебувають в окупації.

Марина Лазебна закликала не панікувати, гроші нікуди не подінуться і як тільки Укрпошта матиме змогу доставити пенсії, всі вони будуть виплачені.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що Кабмін спростив порядок отримання пенсій однією з категорій переселенців.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні