Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниНаприкінці червня Україну накриє велика спека до +34 градусів: метеорологи назвали небезпечні...

Наприкінці червня Україну накриє велика спека до +34 градусів: метеорологи назвали небезпечні дати

Этот материал также доступен на русском языке
Кінець червня ознаменується в Україні небувалою спекою. Стовпчики термометрів піднімуться в деяких областях вище +30 градусів.

Істотне збільшення температурних показників прогнозується з 28 червня.

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, у вівторок, 28 червня, невеликі дощі пройдуть у Харківській та Сумській областях, в решті регіонів синоптики передають суху погоду.

Стовпчики термометрів піднімуться до рекордних за цей місяць +33 градусів у західних та північних областях. На півдні очікується також спекотно – від +29 до +31 градусів.

У Києві прогнозується від +31 до +33 градусів, уночі температура впаде до +19…+21 градусів. Вітер у цей день буде південно-західний, 5-10 м/с.

У середу, 29 червня, на півночі, півдні та центральних областях країни синоптики прогнозують грозові дощі. Стовпчики термометрів не знижуватимуться.

Очікується, що у Закарпатській, Тернопільській, Чернівецькій областях вдень буде від +32 до +34 градусів, у східних областях синоптики обіцяють до +29…+31 градусів, в інших регіонах, де пройдуть опади, вдень буде від +29 до + 31 градус, вночі – від +16 до +18 градусів.

За прогнозом народного синоптика Стаса Щедріна, пекельна спека протримається в Україні до 5 липня, а потім температура трохи впаде.

Раніше повідомлялося, як приготувати смачну крихту на сметані, яка в спеку стане справжньою знахідкою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні