В Україні спостерігається складна ситуація з продуктами, які дорожчають з кожним днем. Багато позицій, серед яких гречка, сіль, цукор і оцет, періодично зникають із полиць магазинів. Дослідники склали список консервів, які можуть стати в нагоді під час війни.
Консерви не можна називати продуктами для правильного харчування. Проте їхня наявність серед запасів на важкий час допоможе спати спокійніше.
Світові аналітики лякають перспективою глобального голоду. Скуповувати в паніці всю провізію в супермаркетах не варто, а ось зробити стратегічні запаси – точно не завадить.
Риба
Консерви з риби – чудове джерело білка, вітамінів груп D та В, незамінних жирних кислот Омега-3, мікроелементів – кальцію, фосфору, цинку, селену та інших. Вони довго зберігаються без холодильника, проте не використовуйте їх після закінчення терміну придатності, щоб не отруїтися.
Квасоля
У квасолі міститься багато рослинного білка, тому вона має особливий попит у вегетаріанців. Консервована квасоля готова до вживання – її не потрібно вимочувати у воді та довго варити.
Малини/оливки
Вони містять важливі вітаміни А, В, До та D, а також мікроелементи. Маслини чи оливки підвищують харчову цінність салатів, супів та м’ясних страв. Плоди благотворно впливають на травлення, зміцнюють кістки та покращують зір.
Кабачкова ікра
У цих овочах багато мікроелементів, серед яких залізо, мідь, натрій і фосфор, а також органічні кислоти та вітаміни С і В. Кабачкову ікру можна використовувати як гарнір або соус і просто насолоджуватися нею з скоринкою свіжого хліба.
Горошок та кукурудза
Овочі чудово доповнюють салати та другі страви. Рідина із консервів можна використовувати для приготування перших страв. У горошку та кукурудзі містяться вітаміни групи В, а також залізо, фосфор та калій.
Фрукти
Консервовані фрукти та ягоди – чудове доповнення до кави та чаю, їх часто додають у випічку та їдять у солодких салатах. Такі продукти наситить організм вуглеводами та іншими корисними речовинами.
Згущене молоко
Згущене молоко часто використовують у рецептах десертів. Воно містить кальцій, фтор, магній, калій, фосфор, натрій, вітамін А. Поживні властивості продукту посилюються після термічної обробки.