Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 29 червня – Міжнародний день тропіків

Цей день в історії: 29 червня – Міжнародний день тропіків

Этот материал также доступен на русском языке
29 червня - 180-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 185 днів. Цього дня у світі відзначаються Міжнародний день бруду, День заснування Нобелівської премії, Міжнародний день промислового дизайну, Міжнародний день тропіків.

Міжнародний день тропіків

2016 року ООН вирішила заснувати Міжнародний день тропіків. Цим днем ​​наголошується не лише на важливості регіону, а й звертається увага на безліч проблем, від економічних до екологічних. Згідно з прогнозами, до 2050 року в тропічній зоні проживатиме близько половини населення планети.

На тропічні регіони припадає 40% усієї території світу, приблизно 80% біологічних видів планети, значна частина її мов та культур. У тропіках проживає понад 800 млн осіб. І хоча тропічні країни досягли значного прогресу, вони, як і раніше, стикаються з різними проблемами.

Всесвітній день промислового дизайну

Це міжнародний день, який відзначається у всьому світі на знак визнання створення Всесвітньої організації дизайну 29 червня. Всесвітня організація дизайну була заснована у 1957 році групою міжнародних організацій, що займаються промисловим дизайном. Основна мета асоціації – просувати дисципліну промислового дизайну на міжнародному рівні.

День покликаний підвищити поінформованість про професію промислового дизайнера та відстоює силу дизайну для прискорення економічного, соціального, культурного та екологічного розвитку.

Що сталося в Україні та світі 29 червня

  • 1174 – Полтава вперше згадана в Іпатіївському літописі під назвою Лтава. Назва Полтава з’явилася 1430 року.
  • 1236 – хрестоносці захопили Кордову.
  • 1613 — у Лондоні під час вистави за п’єсою Вільяма Шекспіра “Генріх VIII” спалахнув і повністю згорів театр “Глобус”.
  • 1659 — у битві при Конотопі українські війська під проводом гетьмана Івана Виговського розгромили московські війська Олексія Трубецького
  • 1945 – Закарпаття, яке знаходилося під юрисдикцією Чехословаччини, приєднане до УРСР
  • 1949 – у ПАР почала діяти політика апартеїду. Набрав чинності закон, який забороняє расово змішані шлюби.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які свята відзначають 24 червня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні