П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіЯк повернути переплату за газ після зміни постачальника?

Як повернути переплату за газ після зміни постачальника?

Этот материал также доступен на русском языке
Майже 9 млн домогосподарств через припинення роботи облгазів в Україні стали клієнтами «Нафтогазу». Багато українців залишилася переплата за газ. Як її повернути та не втратити гроші?

Це стосується і випадків, коли споживачі сплатили за травень 2022 року попереднім постачальникам газу, хоча насправді вже отримували паливо від Газопостачальної компанії «Нафтогаз України», як від постачальника «останньої надії», пише ГазПравда.

Як повернути гроші та чи можна їх автоматично перерахувати новому постачальнику?

При зміні постачальника газу, переплата за спожитий газ на рахунок нового постачальника не переходить. Також переплату за постачання газу не можна переадресувати на оплату за розподіл (доставку) газу. Однак можна повернути кошти на власний рахунок.

Для цього слід звернутися до попереднього постачальника газу та написати заяву. Вона пишеться у довільній формі, але обов’язково слід зазначити номер особового рахунку.

Надіслати заяву можна поштою на офіційну адресу старого постачальника. Також заяву можна надіслати електронною поштою на офіційну електронну адресу, у такому разі слід надсилати підписану фотокопію заяви.

До заяви необхідно додати такі документи:

– копію паспорта власника особового рахунку (1,2 сторінки та реєстрація);

– копію ідентифікаційного коду власника особового рахунку;

– довідку з реквізитами карткового рахунку з банку (або витяг з Приват24);

– копію квитанції про оплату за природний газ у період, коли виникла переплата. Усі копії документів повинні бути засвідчені споживачем, включаючи напис «відповідно до оригіналу», дату та підпис.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що названо суму заборгованості, через яку можуть відключити послуги.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні