Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаТарифи на тепло не зміняться, але прикрутити опалення доведеться, - Олексій Чернишов

Тарифи на тепло не зміняться, але прикрутити опалення доведеться, – Олексій Чернишов

Этот материал также доступен на русском языке
Опалювальний сезон в Україні буде непростим, уряд раніше почав готувати українців до труднощів, які неминучі через війну. Але важливо, що тарифи на тепло не змінюватимуться.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів голова Міністерства розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Однак міністр наголосив, що під час опалювального сезону оптимальна температура в українських будинках складе 18-20 градусів, але не повинна опускатися нижче 16 градусів, як і в “економних країнах розвиненої Європи”.

“Очевидно, що ця зима буде надскладною. Головне – ми маємо захистити кожного українця та обігріти його… Опалювальний сезон розпочнеться вчасно. Для цього у нас є всі передумови. Але ми маємо відвикнути жити взимку з відкритими вікнами та обігрівати вулицю”, – пояснив Міністр.

Чернишов також зазначив, що до холодів слід починати готуватися вже зараз.

“Як ми переживемо цю зиму – залежить від кожного з нас. Готуватися до холодів варто саме зараз”, – підсумував Чернишов.

Слід зазначити, що, за словами голови «Нафтогазу» Юрія Вітренко, уряд хоче створити запас у 19 млрд кубів газу, щоб підстрахуватися.

“Ми допомагаємо уряду зробити так, щоб Україна могла створити такий великий запас газу. Але при цьому ми вказуємо, що якщо ми підійдемо до опалювального сезону з 15 млрд куб. м – це теж означатиме, що у нас буде запас. 15 млрд куб. м – це теж рівень із запасом. Але питання у тому, на які воєнні ризики нам розраховувати”, – сказав Вітренко.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Україні прийнято мораторій на підвищення тарифів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні