Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниТаємниці африканських знахарів: як лікували параліч та який використовувався наркоз?

Таємниці африканських знахарів: як лікували параліч та який використовувався наркоз?

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на те, що стародавні методи цілителів Африки здаються нам дивними, вони були дуже ефективними.

Як впоратися з тією чи іншою хворобою, знахарям підказували спостереження за природою, і завдяки цьому вони навчилися лікувати багато недуг. Наприклад, про те, що малярію переносять комарі, в Африці знали ще за кількасот років до європейців.

Багато хвороб знахарі лікували за допомогою отрут або методом «клин клином», тобто, заражаючи людину іншим захворюванням. Наприклад, при паралічі, спричиненому інфекцією, хворого штучно заражали малярією. Коли паразити малярії перемагали мікробів, що викликали параліч, знахарі легко справлялися з самою малярією.

В Африці, за даними археологів, хірургічні операції вміли робити ще за доби неоліту. При цьому «пацієнтам» замість наркозу давали бананове вино, а довкола збиралися друзі, які монотонно співали та били у барабани. У поєднанні ці засоби вводили хворого в стан трансу, що діяло не гірше за сучасну анестезію.

Щоб позбавити людину зубного болю, африканці використовували сильнодіючі трави, але видаляти зуби не вміли. Тому в хід йшли спеціальні настойки та коріння, які руйнували зуб. Він розколювався на частини і шматочками випадав.

Як африканські знахарі лікували?

При високій температурі

Взяти 1 столову ложку висушеного листя акації, розтерти на порошок і залити 1 склянкою окропу. Кип’ятити на слабкому вогні 5 хвили|. Процідити і приймати по 1 столовій ложці тричі на день.

При запаленні слизової оболонки кишківника

Змішати три частини сухої трави полину та одну частину трави шавлії. 1 столову ложку суміші залити склянкою окропу та настоюати півгодини, процідити. Приймати по 1/4 склянки чотири рази на день.

При холециститі

Взяти по 4 столові ложки сухої трави полину, суцвіть безсмертника, плодів фенхелю та 2,5 столові ложки трави деревію. Змішати, 1 столову ложку збору залити 1 склянкою окропу і настоювати 40 хвилин. Приймати по півсклянки чотири рази на день, за 15-20 хвилин до їди.

При панкреатиті

Добре промити 1 склянку проса (пшона), залити 2 літрами води та варити на повільному вогні, поки крупа повністю не розвариться. Натерти на тертці 1 склянку гарбуза, додати до каши і проварити ще 20 хвилин. Можна додати трохи солі та 1 столову ложку будь-якої рослинної олії. Цей засіб зменшує запальні процеси у підшлунковій залозі.

При кон’юнктивіті

Подрібнити 2 столові ложки висушеної трави базиліка, залити її 0,5 літра окропу, процідити. Промивати очі кілька разів на день.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні