Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнським пенсіонерам перерахують виплати: кому додадуть до пенсії понад 900 гривень

Українським пенсіонерам перерахують виплати: кому додадуть до пенсії понад 900 гривень

Этот материал также доступен на русском языке
З 1 липня в Україні буде здійснено плановий перерахунок пенсій. При цьому перерахунку зміниться сума мінімальної та максимальної пенсій, а також надбавки за понаднормовий стаж. Максимальна висота становитиме 930 грн.

Цей перерахунок пов’язаний із підвищенням прожиткового мінімуму. Так, прожитковий мінімум для працездатних осіб дорівнюватиме 2600 грн (зараз 2481 грн).

Відповідно, мінімальна пенсія зросте з 1934 грн до 2027 грн.

Торкнеться перерахунок та максимального розміру пенсії. Тільки якщо тим, хто отримує мінімальну пенсію додадуть лише 93 грн, то одержувачам максимальної пенсії пощастить у десятикратному розмірі, їм додадуть 930 грн.

Максимальний розмір пенсійної виплати становитиме 20 270 грн замість 19 340 грн.

Також буде здійснено перерахунок надбавки за надстаж. Ця норма збільшиться на 0,93 грн до 20,27 грн на рік.

Варто зазначити, що багато пенсіонерів досі сумніваються, чи влада проведе індексацію пенсій. Вона, звісно, ​​давно запланована та передбачена у бюджеті пенсійного фонду. Але коли складалися ці плани, в Україні ще не було війни як дефіциту в державному бюджеті та споживчої інфляції у розмірі 20%.

Проте у Міністерстві соцполітики заявили, що скасовувати перерахунок пенсій не збираються. У відомстві нагадали про березневу індексацію, яка сталася незважаючи на війну. Якщо тоді Пенсійному фонді вистачило грошей на підвищення пенсій, то вистачить і зараз. Проте, звідки візьмуться в бюджеті кошти на перерахунок у профільному міністерстві не уточнили.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, хто буде отримувати мінімальну пенсію 5025 гривень.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні