Інгредієнти:
картопля – 3 шт.,
яйця – 3-4 шт.,
буряк – 3 шт.,
вода – 2 л,
огірки – 3-4 шт.,
варена ковбаса – 150 г,
оцет (9%),
сіль, цукор, зелень (цибуля та кріп), сметана – за смаком.
Приготування:
- Картоплю разом зі шкіркою відварити 20-25 хвилин, яйця – 10 хвилин, остудити та очистити.
- Буряк нарізати невеликими шматочками або натерти на великій тертці.
- У каструлю з водою додати сіль і цукор за смаком і підігріти на середньому вогні.
- Коли вода стане гарячою, зняти її з вогню та змішати з оцтом.
- Покласти буряк у каструлю, поставити на вогонь і після закипання варити півтори-дві хвилини.
- Злити більшу частину рідини в миску і залишити в каструлі стільки води, щоб її рівень був вище буряків на сантиметр.
- Відварити буряк до м’якості, зняти з вогню і повернути в каструлю злиту рідину.
- Буряк разом з відваром охолодити спочатку при кімнатній температурі, а після – в холодильнику.
- Картоплю, яйця, огірки та ковбасу нарізати невеликими шматочками, зелень нарубати і все перемішати.
- Розкласти нарізані інгредієнти по тарілках та додати буряк разом із відваром.
- Заправити буряк сметаною і відразу подати до столу.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як швидко зварити буряк.