Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Кабміні змінили порядок виплати пенсій у районах проведення бойових дій

У Кабміні змінили порядок виплати пенсій у районах проведення бойових дій

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні частини пенсіонерів можуть змінити порядок здійснення пенсійних виплат замість переказів через банки, їх доставлятимуть через поштові відділення.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, таке рішення було ухвалено на засіданні уряду.

Такий порядок виплат може застосовуватися до пенсіонерів, які проживають у районах проведення бойових дій або у регіонах, що перебувають у тимчасовій окупації чи оточенні.

«Предбачено, що у разі надходження до Мінсоцполітики та/або Пенсійного фонду інформації від НБУ про неможливість здійснювати уповноваженими банками виплату сум пенсій та грошової допомоги одержувачам на територіях територіальних громад, розташованих у районі проведення військових (бойових) дій або перебувають у тимчасовій окупації. (блокування), їх виплата у наступному виплатному періоді отримувачам буде здійснюватися через АТ «Укрпошта» за умови підтвердження технічної можливості здійснювати такі виплати та подання звіту про виплату пенсій на відповідних територіях за минулий виплатний період», – зазначив Мельничук.

Пенсію переведуть з банку на Укрпошту, якщо за поточними рахунками пенсіонерів протягом 60 днів, що передують даті повідомлення про неможливість здійснювати видачу коштів, не проводились видаткові операції, які з 24.02.2022 не зверталися до органів Пенсійного фонду чи органів соціального захисту населення щодо способу виплати їм пенсій та допомог.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як поновити пенсійне посвідчення.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні