Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Пенсійному фонді розповіли, як поновити пенсійне посвідчення

У Пенсійному фонді розповіли, як поновити пенсійне посвідчення

Этот материал также доступен на русском языке
Пенсійне посвідчення – це один із важливих документів для пенсіонера. Що робити, якщо пенсіонер втратив пенсійне посвідчення, йому призначено інший вид пенсії або змінилися обставини опіки та піклування над ним? Як отримати нове пенсійне посвідчення

Як зазначають у прес-службі Пенсійного фонду України, для отримання нового посвідчення потрібно подати заяву на його виготовлення, про це повідомила прес-служба Пенсійного фонду України, пише Соціальна інформаційна платформа.

Де можна подати заяву?

  1. У територіальному органі Пенсійного фонду України за місцем знаходження особи на обліку як одержувача пенсії.
  2. В особистому кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України, розділ «Про пенсійне забезпечення». Для цього необхідно авторизуватись за допомогою «Дії». Підпис, кваліфікований електронний підпис (КЕП) або засоби Інтегрованої системи електронної ідентифікації ID. GOV.UA (зокрема з використанням технології Bank ID).
  3. У мобільному додатку «Пенсійний фонд» у розділі «До ПФУ – Комунікації до ПФУ – Заява на виготовлення пенсійного посвідчення».

Які зміни обставин здійснення опіки та піклування потребують заміни пенсійного посвідчення?

Зміна законного представника чи його звільнення з повноважень, відновлення громадянської дієздатності одержувача пенсії тощо.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як оформити пенсію на окупованій території.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні