Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниОтримання пенсії: що робити пенсіонерам на лінії фронту та окупованих територіях?

Отримання пенсії: що робити пенсіонерам на лінії фронту та окупованих територіях?

Этот материал также доступен на русском языке
За словами голови правління Пенсійного фонду Євгена Капінуса, держава продовжує нараховувати виплати пенсіонерам, які опинилися на тимчасово окупованих територіях. Люди, які мали пенсійні рахунки у банку, отримують гроші на картку. Проте ті, хто отримував пенсію через Укрпошту, мають виїхати на підконтрольну Україні територію.

У Пенсійному фонді наголошують на тому, що всі виплати, які пенсіонери не змогли отримати вчасно в період війни, будуть збережені. Якщо пенсіонери не можуть виїхати на безпечну територію, отримають виплати якнайшвидше після деокупації.

«На деокупованих територіях пошта практично одразу після деокупації намагається докласти максимум зусиль, щоб здійснити усі виплати за пенсійними зобов’язаннями. Якщо подивитися, то і Харків, і Київська область, і Сумська область вони максимально швидко розгортають свої пересувні відділення, і стаціонарні відділення, і відповідні виплати», – зазначив Євген Капінус у Медіацентрі Україна.

У разі труднощів із отриманням пенсій можна звернутися на гарячу лінію Пенсійного фонду за номерами 0800503753, 0442810870, 0442810871.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як виплачують пенсії у важкодоступних регіонах.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні